Tjuvkoppla

totta05

Member
En liten fråga; misstänker att tändningslåset är lite ostadigt och kanske det gör att cykeln går kass. Får växla nyckeln fram och tillbaka flera ggr ibland för det ska bli spänning. Det är tre trådar fram, en vit och två svarta. Är det bara att koppla ihop dessa tre och gå förbi låset. Jorden(?) i mitten används ej.
Tacksam för svar.....
/Gjert
 

krister

Member
Hej
Det finns olika tändningslås så det är omöjligt att svara generellt på din fråga ,men färgerna är det orginal det brukar vara tvåfärgade kablar . Det går ganska enkelt att renovera lucaslåsen genom att pilla upp kanten som håller/låser fiberplattan på baksidan sedan tar man plattan med polerna och rengör samt rensar upp runt polstyckena ,sen gjuter man Epoxi över hela polplattan och låter plasten härda ut , efter det slipar man ner det hela till en slät och fin yta och monterar samman det igen och efter det bör det fungera glappfritt ,det finns beskrivet i ett nummer av vår eminenta tidning.
En annan lösning är att köpa en lite kraftigare vippströmbrytar och montera men då missar man iden med att ha en nyckel


Krister
 

totta05

Member
Ok, om det skulle dyka upp i ditt minne när möjligtvis artikeln var införd så blir jag inte ledsen att få läsa den..... :wink:
 

pojen

Member
Den ursprungliga artikeln hittar du på denna sida från 'New South Wales Norton Owners' : http://www.nocnsw.org.au/technical/rebuild-lucas-ignition-switchtobetterthannew , där man även finner en del andra intressanta tekniska artiklar. En ytterligare detalj att titta på när man servar sitt tändningslås är anslutnings stiften som är nitade till kontaktpolerna. Det kan vara en ide att löda stiften för en säkrare kontaktfunktion något som går rätt lätt att göra.
 
Top