Lackering

Lasse L

Member
Efter många år i malpåse plockade jag i våras fram färgsprutan igen. Sist jag använde den (på åttiotalet) kunde man handla lack och förtunning över disk även som glad amatör. Det var alltså bättre förr.

Nu i våras lackerade jag några glasfiberdetaljer, två sidopaneler och en fastback-ankstjärt. Det blev hyfsat men tyvärr krackelerade lacken på ankstjärten.

Är det någon som har erfarenheter att dela med sig av vad gäller färg/lacker? Vad man använder och var man får tag på det.
 
A

Anonymous

Guest
Hej!
Lackade själv min 71:a med glasfibertank för 2 år sedan (det är den blå i galleriet) med 2-komponents härdlack. Eftersom det är metallic så är det en bas och en klarlack. Lackade även ramen med 2-komponents lack (billack) men tyckte i efterhand att det inte blev så lyckat där eftersom lacken blir skör framförallt vid stenskott på ramen.
Så på ramen kanske man skulle ha en "segare" färg.
Tanken och kåporna blev skapliga för att vara en amatörlackning.
Färgen köpte jag på vår lokala färghandel som även har då billacker.

Hälsningar
Peter
 

Lasse L

Member
I Nortonisten dec-04 rekommenderar Klas Karlsson Jotungs Bengalack eller Nordsjö Pansarol till ramen, handmålat med fin pensel. Det tänkte jag pröva, skall bättra ramen på min Dominator.
 
Top