Har börjat skjuta!

totta05

Member
Hejsan, plötsligt har min Commando börjat skjuta på vänstercyllen och går knepigt och ingen tomgång. Har haft isär förgasarna och kollat men inget. Skftat tändstift. Nån som har ett bra tips? Stöööön....
Gjert
 

Per G

New member
Låter litet som samma som du haft förut?
Såg att du kollat förgasarna. Satt nålarna fast?
Flottörnivån ok? Blåste du lågfartskanalen? Blåste det ur båda hålen uppe i förgasarna?
Är gasarna ok så återstår elfel.
På med strobot och se om det blinkar som det ska.

Per
 

totta05

Member
Har fått tid och kört med strobon, blinkar så fint så fint på bägge sidor. MEN, startar bara på höger och efter ett tag börjar vänster lite men skjuter som en jävla cowboy. Och ryker svart, även rök från flänsen..
Ska gå över och kolla alla kopplingar/flatstift och se om där kan va nåt....
Förresten hur mäter man upp tändspolar rent praktiskt med ett multimeter. Det finns ju en plus och minuspol...
Det vore intressant att få veta hur man gör, låter som en rookie (är) men lutar mig mot klubbens kunskap!
Tack,
Gjert
 

totta05

Member
Kanske skulle tillägga att strobon gick jämnt på ca 30-31 grader på bägge sidor. Har kollat förbindningar/flatstift och ventilerna rör sig som dom bör...
 

totta05

Member
Så här blev det: Tog ett extra varv och plockade ner vä gasade. Tryckluft och så vidare. Startade cykeln, startade på första och går på bägge cylindrar, och drog iväg. Gick som en potta skit på låg o mellanvarv. Sköt och ryckte. Ut på en raksträcka, går som ett spjut, saktar ner vid korsning, tänker att nu börjar det väl igen.
Icke, går som en dröm igen på lågvarv! Kan det vara så att det suttit nåt nånstans som orsakade problemet, jag menar i nån del av förgasaren?
Livet leker!
Gjert :)
 

Per G

New member
Skräp i lågfartssystemet ger dessa problem. Kan ha suttit något som lossnat.
När man gör rent lågfarten tar man ur munstycket och petar rent munstycket där inne med en 0,4 tråd. Sedan måste man blåsa och kolla att det är öppet in i munstyckets hål och att det kommer ut luft i ett hål i bakkanten på förgasaren samt i de två små hålen uppe i förgasarhalsen.
Per
 

totta05

Member
Tack för alla tips och råd, med lågfartsmunstycket menar du det horisontella bredvid trotteljusteringen (i ca 45 grader)?
Gjert
 

Per G

New member
Ja, helt riktigt. Det horisontella är lågfarten.
Det som är vinklat uppåt är trottelstoppet som du ställer tomgångsvarvet med.
En annan sak som får det att skjuta är om trottelnålen har hoppat ur. Det kan lätt hända när du ska stoppa i trotteln i förgasaren. Då måste man se till att nålen går in i munstycket, annars trycks den loss.

Per
 
Top