skip to Main Content

Nortonträffar 2024:

Årsmöte i Östersund 17-19 maj.

Efter önskemål som framkom på senaste årsmötet om att prova att lägga årsmötet på annan geografisk plats har styrelsen beslutat att göra så. Därför lägger vi årets årsmöte ihop med motorträffen Springmeet i Östersund som går av stapeln 17-19 maj 2024. 

Årsmötet hålls lördagen den 18 maj kl.16:00 i lokal på Östersunds camping. Årsmötet börjar med fika som klubben bjuder på.

Stugor är beställda och tillgängliga från och med fredag eftermiddag.
Sängplats är kostnadsfri för medlemmar! Du som inte har tid att övernatta är ändå varmt välkommen även om du bara kommer till årsmötet, fikat och/eller middagen.

Årsmöteshandlingar läggs ut här på Hemsidan i god tid innan årsmötet. 

Föranmälan om deltagande är önskvärt så vi kan garantera sängplats och görs till Klas Wejle på mail: klas.wejle@hotmail.se eller mobil:  070-753 34 58

Östersunds Camping. Adress: Östersunds Camping, Krondikesvägen 95C, 831 60 Östersund.

Mail: ostersundscamping@ostersund.se.    Telefon: 063-14 46 15.

INOC 2024. Internationella nortonträffen är i Spanien

Årets internationella nortonträff går av stapeln 6 – 10 juni i Tossa De Mar på den norra delen av den spanska solkusten. Anmälan görs på den engelska klubbens hemsida. 

Se länken: https://www.nortonownersclub.org/events/noc-international-rally-2024 

The resort is some 5km North from the medieval town of Tossa de Mar on the Costa Brava in the Catalonian region of Spain.The French border to the north and Barcelona to the south are both approximately 100km away.

Valbo-träffen-marknad. Forsbacka 27 – 29 september.

Bertil Strandberg hälsar återigen välkommen till Valbo-träffen-marknaden som alltid  arrangeras sista helgen i september. Det blir marknad på lördagen med start klockan 11:00 troligtvis i industrihallen ”Glödgen”. Ta med dig Nortondelar eller andra artefakter som har engelskt ursprung som du vill sälja eller kanske byta. Ett utmärkt tillfälle att kunna komma över det du söker efter samtidigt som du kan ”tjöta” med likasinnade och få tips och inspiration inför vinterns projekt. Fika alt. korv med bröd finns att köpa på plats.

På kvällen äter vi middag ihop i värdshuset.                                                                 .
Marknadsplats bokar du genom Bertil Strandberg, 070-36 17 936 eller  E-post: ramomek@live.se.

Du som vill övernatta kan boka rum på Forsbacka Wärdshus genom Johan Palmborg, 026-35 170 eller 070-4946247. Info om värdshuset finns på: forsbackawardshus.se Kommer du med bil/ husbil så finns det uppställningsmöjligheter på på plats.

Övriga träffar och aktiviteter 2024:

——————————————————————————————————————–

Nortonträffar 2023:

Årsmöte i Katrineholm 16 – 18 juni.

Årsmötesförhandlingarna startar på lördagen den 17 juni klockan 15:00, följt av fika. Mot kvällen är det dags för grillning som vanligt.

Alla handlingar som hör till mötet som dagordning, årsredovisning samt eventuella propositioner (förslag från styrelsen) och motioner (förslag från medlemmarna) som inkommit för att diskuteras på årsmötet, kommer att finnas tillgängliga i pappersform på årsmötet. Vill du redan nu läsa dessa handlingar så kan du hitta dem här på Hemsidan under rubriken Om klubben och under Årsmöten.

Årsmötet/ träffen är kostnadsfritt för medlemmar, övriga betalar 250 kronor om man äter och övernattar. För dig med husvagn eller husbil betalar klubben vagnplatsen.
Sängplats i stuga är kostnadsfri för medlemmar! Stugorna är tillgängliga från och med fredag eftermiddag. Du som inte har tid eller möjlighet att övernatta är ändå varmt välkommen även om du bara kommer till årsmötet.

Plats: Djulö camping. Kör riksväg 55/56 söder om Katrineholm, riktning mot Norrköping. Cirka en kilometer söder om Katrineholm finns en ”campingskylt” med texten ”Djulö”, sväng in där!
Tänk på att visa hänsyn när du kör in bland husvagnar och tält på campingen!
Tag med dig glatt humör och känn dig välkommen oavsett vilket fordon du kommer med.

INOC 2023. Internationella Norton-träffen 10-13 augusti Degeberga, Skåne.

Bokningen är öppen och görs på den engelska Hemsidan (nortonownersclub.org).

Valbo-träffen-marknad. Forsbacka 29- 30 september.

Nytt för i år är att Bertil Strandberg hälsar även Triumph – och BSA-klubben välkomna som medarrangörer till årets marknad som kommer att bli något alldeles extra.

Det blir marknad på lördagen med start klockan 11:00 i industrihallen ”Glödgen”. 

Ta med dig delar som du vill sälja eller kanske byta. Ett utmärkt tillfälle att kunna komma över det du söker efter. Här får du samtidigt möjlighet att ”tjöta” med likasinnade och få tips och inspiration inför vinterns projekt. Fika kommer att serveras till en billig penning mellan ca: 11:30 – 14:00 under marknaden.

Under eftermiddagen erbjuds en guidad visning av Forsbacka Bruk. Ett stycke svensk industrihistoria i en vacker miljö. Självklart finns här ett museum också. 

På lördagskvällen äter vi middag tillsammans i värdshuset.                                                                  

Marknadsplats (OBS! medtag eget bord) och middag bokar du genom Bertil Strandberg, 070-36 17 936 eller E-post: ramomek@live.se.

Du som vill övernatta kan boka rum på Forsbacka Wärdshus genom Johan Palmborg, 026-35 170 eller 070-4946247. Info om värdshuset finns på: forsbackawardshus.se. Kommer du med bil/ husbil så finns det uppställningsmöjligheter på på plats.

Lördag den 30:e september:

– Boende: Jag har vikt alla rum i år till Norton klubben med samarbetsklubbar.

  Priser enligt följande inklusive frukost:

  Enkelrum 750:-/ natten.

  Dubbelrum 995:-/ natten.

  Flerbäddsrum 450:-/ person (upp till 5 bäddar).

  Vill man stå hos oss över natten med husbil kostar frukost dagen efter 85:-/ person

  Rummen ska bokas med garanti för Nortonklubben och samarbetsklubbar innan 10 augusti 2023.

  Kod: Norton – Höstträff 23

  Incheckning från 14:00 på lördagen.

–   Middagsbuffe typ grillbuffé 250:-

  • Drycker tillkommer på plats.
  • Frukost: 85:-/ person.

Övriga träffar och aktiviteter 2023:

Bussresa till England och MC-mässan ”Classic Motorcycle Show” i Stafford 20 – 25 april. Med bl.a. besök på National Motorcycle Museum i Birmingham samt nya Nortonfabriken i Solihull. Se Hemsidan för mer info.

Bussresa till den årliga veteranmarknaden i Mannheim VETERAMA 12 – 16 oktober 2023.

VETERAMA är den största i Europa med över 4 000 Utställare/ säljare. Mer info kommer att finnas på Hemsidan i augusti månad.

Anmälan och upplysningar kan fås av Kennet Nilsson 070-571 29 46 eller kennet@bknilsson.se

——————————————————————————————————————

Nortonträffar 2022:

Skåne-träffen 13 – 15 maj.
Möt våren på två hjul i Skåne!
Varmt välkommen till vårens Nortonträff i Degeberga Stugby ca 25 km söder om Kristianstad i östra Skåne.            
Logi under helgen samt mat på lördagskvällen är kostnadsfri för medlemmar, andra intresserade betalar en avgift på 200 kronor.
På lördagen arrangerar vi utflykt med start runt klockan tio. Längs vägen äter vi lunch tillsammans (betalas av deltagarna själva). På eftermiddag samkväm, hojsnack och en del aktiviteter, på kvällen gemensam grillning som är kostnadsfri för medlemmar.
Vi ser gärna att du förhandsanmäler dig till Klas Wejle, e-post till klas.wejle@hotmail.se eller via telefon 070-75 33 458.
Rum finns bokade i vandrarhemmet från och med fredag eftermiddag. Vill du tälta så går det utmärkt.

INOC 2022. Internationella Norton-träffen 9 – 13 juni i Zvule, Tjeckien.
Träffen anordnas i hjärtat av den Tjeckiska republiken i ett område som benämns ”Canada” som ligger beläget i vackra omgivningar med trevliga mc-vägar och med ett rikt djurliv.             
Mer information kan fås genom Klas Wejle på 070-753 34 58 eller på den engelska klubbens hemsida www.nortonownersclub.org.

Årsmötet i Katrineholm 17 – 19 juni.
I år firar vi lite extra på årsmötet, nämligen klubbens 40-årsjubileum med en härlig middag på kvällen!
Efter förhandlingarna som startar klockan 15.00 på lördagen, blir det jubileumsfika och därefter en del aktiviteter.
Klockan 19:00 bjuder vi in till en jubileums-middag på Stora Djulö Herrgård. Gångavstånd från campingen. Se meny nedan.
För middagen gäller förhands-anmälan och betalning senast den 3 juni till Toni Eklund tonieklund@telia.com) eller ring gärna på 070-615 50 01. Kostnaden för hela middagen är bara 300 kronor eftersom den subventioneras av klubben. Genom att swisha avgiften på ovanstående mobilnummer är du anmäld.
Stugor är beställda och tillgängliga från och med fredag eftermiddag.
Sängplats är kostnadsfri för medlemmar! Du som inte har tid att övernatta är ändå varmt välkommen även om du bara kommer till årsmötet, fikat och/eller middagen.
Årsmötet är kostnadsfritt för medlemmar, med undantag för middagen på lördagskvällen! Övriga betalar ytterligare en avgift på 200 kronor om man övernattar.          
För dig med husvagn eller husbil, klubben betalar vagnplatsen.
Plats: Djulö camping. Kör riksväg 55/56 söder om Katrineholm, riktning mot Norrköping. Cirka en kilometer söder om Katrineholm finns en ”campingskylt” med texten ”Djulö”, sväng in där!
Tänk på att visa hänsyn när du kör in bland husvagnar och tält på campingen!
Tag med dig glatt humör och känn dig välkommen oavsett vilket fordon du kommer med.
Meny jubileumsmiddag.                                                                                         
Välkomstdrink, Herrgårdens file’buffé med vin/öl till samt avslutningsvis kaffe/ the med hembakad ryttarkaka.
Helstekt Fläskfilé med örter
Svensk Kycklingfilé med timjan & citron
Blomkålsbiffar
Rostade grönsaker
Potatisgratäng med prästost och vitlök
Hemslagen bearnaisesås
Klassisk rödvinssås
Fetaostsallad
Tomat & löksallad
Sommarsallad
Hembakat bröd, knäckebröd & smör

Valbo-träffen-marknad. Forsbacka 23 – 24 september.
Valbo-träffen hos Bertil Strandberg arrangeras 23-24 september (alltid sista helgen i september). Det blir marknad på lördagen med start klockan elva. Ta med dig nortondelar (det går säkert bra med andra märken också) som du vill sälja eller kanske byta. Ett utmärkt tillfälle att komma över det du söker efter samtidigt som du kan ”tjöta” med likasinnade och få tips och inspiration inför vinterns projekt.

Marknadsplatsen kommer att vara inne i en lokal som heter Glödgen och är gratis. Bord för uppställning finns på plats. Håll utkik efter nortonbanderollen!

På kvällen äter vi middag ihop på Forsbacka Wärdshus. För medlemmar i Nortonklubben kostar middagen inget men du betalar själv för det du vill dricka till maten. Är du inte medlem kostar middagen 200 kr plus ev. dryck.

OBS! Middagen på lördagskvällen bokar du genom Bertil Strandberg, 070-36 17 936 eller E-post: ramomek@live.se

Du som vill övernatta kan boka rum på Forsbacka Wärdshus genom Johan Palmborg, 026-35 170 eller 070-4946247. Info om värdshuset finns på: forsbackawardshus.se

Kommer du i husbil så finns det plats för den också.

Vill du veta mer om omgivningarna och det gamla järnbruket?

Info om järnbruket finns på: forsbackabruk.se

Forsbacka järnbruk har adressen: Stentorpsvägen 9 i Forsbacka.

—————————————————————————————-

Nortonträffar 2021:

Årsmötet: 18-20 juni har vi lyckats genomföra.

Äppelboträffen: Inställt p.g.a Corona läget.

INOC 2021: Inställt p.g.a Corona läget.

Valboträffen: 24-26, september har vi lyckats genomföra.

____________________________________________________________________________

Nortonträffar 2020:

Skåneträffen: 15-17 maj. Tyvärr inställd pga Covid pandemi.


Årsmötet: 13 juni har vi lyckats genomföra.


Äppelboträffen: 10-12 juli. Tyvärr inställd pga Covid pandemi.

______________________________________________________________________________

Nortonträffar 2019:

Nortonträff i Skåne, 24-26 maj, Välkommen till vårens Nortonträff, Skåneträffen i Himlastallet Slagtofta 4010, strax utanför Hörby! Vi vill gärna ha förhandsanmälningar på grund av viss begränsning av säng- platser. Däremot finns gott om utrymme för tält, därtill en stor lokal för mat och samkväm. Anmälan genom e-post till: hans.norton.kristian@gmail.com Frågor besvaras av: Monica, 070-3402883 eller Hans, 070-5328877.

Årsmöte, Nortonklubben, 14-16 juni, Djulö camping, strax söder om Katrineholm. Årsmötesförhandlingarna startar klockan 15.oo på lördagen. Övernattning och förtäring gratis för medlemmar.

Nortonträffen i Äppelbo, 12-14 juli. Hemma hos Anders Halvarsson i Äppelbo. Övernattning och förtäring gratis för medlemmar.

Övriga:
Vårkicken, 25 maj. Hörjelgården vid väg 19, Skåne. Start mellan klockan 9-10.Good Old England, 31 maj. Gamla Staberg, Falun.

Britannia Norge, 5-7 juni, Lillehammer.BSA-campingen, 28-30 juni, Bankeryd.

Engländerträffen, 12-14 juli. Smedehave, Nexö.

Flattanksrallyt, tredje augusti. Rally för motorcyklar tillverkade 1928 eller tidigare. Anmälan sker vid startplatsen. Låg startavgift. Kaffe serveras. Samlingsplats gamla Sueciafabriken på Valhallavägen 29 i Örkelljunga från klockan 10.oo med start klockan 11.oo. För mer information se respektive organisations hemsida. Upplysningar även via Ambjörn Eriksson 070-543 66 07 eller Mats Munklinde 070-514 51 40.

Britannia Sverige, 9-11 augusti, Lenhovda.

Britannia, Danmark, 16-18 augusti. Jolly Roger Motor-cycle Club, Rödkärsbro.

DJ Run, Sydafrika, 13-15 mars 2020. http://djrun.co.za/

Back To Top