Resa från Äppelbo

Weine

Member
Hej på er alla nortonvänner
Ifjol berättade vi om vår resa till Äppelbo, så iår kommer vi att berätta om vår resa från Äppelbo.
Vi startade vår resa från Bengtsfors och Monica och Hans åkte från Östraby Skåne
Vi började att åka till Molkom, där Catharina har en moster som snart fyller 95 år, efter att hälsat på henne åkte vi vidare till Uddeholm, där hade vi bestämt träff med Klas Weije, även Bosse Storwall var där, Klas bjöd på fika, innan vi drog vidare till Äppelbo.
Monica och Hans startade redan på torsdagen, Hans åkte med Monica i husbilen, så efter att dom hade lastat mc gav dom sig iväg mot Äppelbo. När dom hade tio mil kvar, vill Hans kör med motorcykel. Han kom 5 mil sedan fick han sätta på reserven, när det återstog 1.6 mil var det soppatorsk.!!!!! Som vanligt fick Monica rycka ut, och hjälpa till. Det var att åka och köpa bensin och sedan till Hans med den, så även Hans kom till Äppelbo.
Det känns som om denna resa kommer att bli som förra årets resa.
Vi skulle ha lagt in kort, men tyvärr kommer vi inte ihåg hur vi gjorde, men vi lovar att återkomma med bilder.

Monica och Hans Jönsson
Catharina och Weine Alsterberg
 

Weine

Member
66_Kamera_236_1.jpg

66_Kamera_237_1.jpg

66_Kamera_246_1.jpg

66_017_1.jpg

66_022_1.jpg



Här kommer lite bilder från Äppelbo, imorgon börjar vi vår resa från Äppelbo men vart vi ska får ni hör om imorgon

Monica & Hans
Catharina & Weine
 

Weine

Member
Så började vi vår resa från Äppelbo, det första som hände var att det regnade sedan satt vår följebil fast i gräset hos Anders, så vi fick skjuta på alle man.
En av och de tre cyklarna ville bara gå på en cylinder, han var väl allergisk mot regn, men det löste sig själv.
Vägen över vackra Grangärde var översvämmad så vi körde i minst decimeterdjupt vatten.
När vi kom till Kolsva slutade det att regna och solen tittade fram, där fick Hans hjälp av Monica att få av sig regnkläderna, samtidigt intog vi lunch där innan vi fortsätte mot Nynäshamn.
Nu sitter vi här i Nynäshamn och väntar innan vi skall åka över till Gotland, vi har kört ca 42 mil idag medräknad alla extra svängar. Imorgon hoppas vi kunna lämna rapport från gotland
66_005_1.jpg

66_002_1.jpg

66_001_1.jpg


Hälsningar Monica & Hans
Catharina & Weine
 

Weine

Member
Hej på er
Igår blev det en minneslucka, vet att vi kom iland på gotland och vi hittade en camping, sedan är det svart.
Idag är vi med igen. Vi for norrut till Fårö, först var vi i Lummelundagrottan, sedan fortsatte vi till Kutens bensin där vi intog lunch, det blev en " Elvis galette" det smakade utsökt. Nästa stopp blev vid Holmuddens fyr, sedan åkte vi vidare till raukar. Hör och häpnad bensinen tog slut, vi kunde inte tänka att vi hade kört så mycket.
Vi har pratat med många som kommer fram och tycker att det är så roligt att vi kör engelskt, men ännu har vi inte sett någon engelsk motorcykel.
Här kommer lite bilder från dom olika platser vi har varit på idag.
66_009_2.jpg

66_012_2.jpg

66_018_1.jpg

66_022_2.jpg

66_023_1.jpg

66_014_1.jpg

66_030_1.jpg


Hälsningar
Monica & Hans
Catharina & Weine
 

krister

Member
Hej

Om ni träfar någon gotläning som åkt eller åker Engelskt ska ni hälsa så gott från mig ,jag bodde några år i början på 70 talet i Visby där jag åkte omkring på min " James" Norton

Krister
 

Weine

Member
Idag har vi utforskat södra gotland, vi var vi hoburgegubben. Där intog vi lunch vi damer åt en utsökt lammgryta, killarna ville hellre ha köttbullar.
Vägarna är perfekta för mc körning, och det bästa av allt vi har inte sett tosse batong. Vädret är bra, men lite blåsit. Motorcyklarna går bra, det är ju inte något annan att förvänta sig, vi kör ju engelskt.

Nu har vi inte tid att skriva något mer, vi skall gå in i dimman, det vill säga en minneslucka för kvällen.
66_007_2.jpg

66_001_2.jpg



Monica & Hans
Catharina & Weine
 

Weine

Member
Idag har vi gjort Visby, eftersom dom lovade regn och dåligt väder tänkte vi att då passar det bra att göra Visby. Men det blev inget regn men som vanligt blåser det mycket, så även om det är solsken känns det kallt.

Vi var på botaniskaträdgården, vilken var en otrolig upplevelse vilka blommor och många andra växter.

Nu har vi även provat att äta saffranspannkaka med salmbärssylt, vilken är en gotlänsk specialitet.

66_002_2.jpg

66_005_2.jpg

66_006_2.jpg

66_009_3.jpg

66_010_2.jpg

66_012_3.jpg

66_013_1.jpg


Monica & Weine
Catharina & Hans
 

Weine

Member
Idag har vi konstaterat att Weine är helt desorienterad, när vi var så långt österut vi kan komma, är Weine helt säker på att vi var i väster. Så därför tog herr Jönsson täten, med påföljd att vi hamnade på grusväg som visade sig vara cykelväg, (rena enduroväg) vi var inte speciellt uppskattade av cyklisterna som vi mötte?????.
Men fisken var god i Katthamarsvik. En sak kan vi inte klaga på här på gotland vi har inte haft regn någon dag vi har varit ute och kört. Dock har det regnat någon skur på kvällarna.
Varje dag har vi tillryggalagt 15-20 mil så man kan nog säga att vi har sett det mesta här på gotland.
Imorgon natt skall vi åka tillbaka till fastlandet, men vi har några ställen till som vi skall titta på innan vi anser att vi har sett allt vi vill se.
Problemet blir vem skall ta täten, han som inte vet väderstrecken, eller han som inte följer gällande regler, troligen blir det Monica som får köra först.

66_018_2.jpg

66_009_4.jpg

66_019_1.jpg

66_012_4.jpg


Weine och Monica
Hans och Catharina
 

Weine

Member
Natten mellan lördag och söndag, regnade det från tidig kväll till förmiddag nästa dag, och det var inte lite regn som kom, det låg små sjöar lite överallt. Efter som vi skulle åka tillbaka till fastlandet, bestämde vi att det skulle vara roligt att besöka krysmyntagården, där fanns det många olika växter och örter, både Monica och Catharina inköpte både krydder och annat, här intog vi även lunch. Sedan hade vi flera timmar att slå ihjäl innan vi skulle med färjan kl 00:50, vi gick genom Visby, fikade och käkade middag.
När vi kom ner till färjan och lämnade biljetten, tittade killen på oss, och sa att vi var där på fel dag, vi skulle ha åkt över dagen innan, tala om att vi tappade hakan, men som tur var kunde han fixa med oss på färjan.
Inte nog med att ingen av oss som kör motorcykel lyckas att komma till rätt ställe direkt, vi vet inte vilken dag vi ska åka med färjan. Som ni förstår får vi se på många nya platser varje gång vi är ute och semestrar.
Nu skall vi imponera på er, vi talade med Bosse Storwall igår, och han bjöd in oss på middag, hans otroligt goda gös stog på menyn, så från Nynäshamn åkte vi direkt till Östhammar, vi for igenom Stockholm UTAN att köra fel en enda gång ( det måste vara rekord). Så det finns hopp. Men hoppet varade inte så länge Weine studerade kartan och körde som vanligt fel, men som tur var Monica med och visade vägen.
66_007_3.jpg

66_003_2.jpg

66_004_2.jpg


Catharina och Monica
Weine och Hans
 

Weine

Member
I förrgår var vi hos Bosse Storwall och hade en mysig kväll inte blev det sämre utav att han bjöd på kokt gös med gräddsås och färsk potatis till efterrätt blev det jordgubbar med grädde, mmmm vad gott det var Tusen tack Bosse vi lever ett år till på din goda middag.
Vi hade tänk att vi skulle åka tillbaka till Skåne och Dalsland under gårdagen, men det kom en inbjudan från Lena och Lasse Camenius att vi var välkommna till dom, när vi ändå hade vägarna förbi, så vi ställde kosan mot Västerås, som vanligt var vi ute och körde fel, men vad har ni trott att vi körde rätt eller...
Lena och Lasse hälsade oss hjärtligt välkommna och det tog inte många minuter efter vi hade kommit förrän det stog mat på bordet. Lasse och Lena hade fullt upp, vi fick en sådan fin service, på kvällen satt vi och pratade och hade hur trevligt som helst, innan vi gick och la oss.
Tusen tack Lena och Lasse för ert trevliga mottagande det uppskattade vi verkligen.
Idag var det så dax för att åka hem, så Monica och Hans for mot Östraby, Skåne och Catharina och Weine sätte kurs mot Bengtsfors, Dalsland.
Vi har kört ca 210 mil utan ett enda problem med våra nortoncyklar
66_003_3.jpg

66_004_3.jpg

66_007_4.jpg


Catharina och Weine
Monica och Hans
 

Weine

Member
Hej Per
Jag kan lugna dig med att visserligen var det en del omvägar, men till sist kom jag hem. Ses vi i Borlänge på britanniaträffen?

Weine
 

Per G

New member
Hej Weine,

Jag kommer att passera Borlänge under helgen på min väg till Orsa, men tyvärr blir det med bil (kan inte ta 3-4 passagerare på min Commando).

Vi ska ha "grabbarnas helg" i vår stuga i Skattungbyn. Dvs fälla trän, hugga ved, bada i ån, grilla och dricka en massa pilsner :D :D

Ev stannar vi till i Borlänge på Söndagen på väg hemåt om det fortfarande är någon aktivitet då?

Idag blir det en sväng till Camenius, hoppas på en kopp kaffe där :)
Commandon har stått sedan årsmötet, blev ju "tvungen" att spendera en månad i Thailand så där blev det bara Honda 125cc, inte alltför häftigt.

Hälsningar,
Per
 
Top