"Nygammal twin" lanseras på 650 kubik

camenius

Well-known member
Ibland har man otur. Just som nästa Nortontidning lämnats till tryck, läser jag att Royal Enfield nu (såsom utlovat) släpper en retro-twin på 650 kubik. Kallas Interceptor av nostalgiska skäl. Lite konstigt med tanke på den klassiska Interceptorns kraftiga utstrålning, att fabriken valt enbart 650 kubik.
Nåja, om den säljs kanske man uppgradera lite så småningom?
Hur som helst, snygg är den även om jag velat ha större och kraftigare maskin för realistiska möjligheter att skjutsa. Därtill vill jag ha dubbla skivor fram.
 

Bifogat

  • Interceptor-Orange-2.jpg
    Interceptor-Orange-2.jpg
    62.7 KB · Visningar: 2,358

pojen

Member
Jag tycker att man har lyckats ganska bra med designen och cykeln påminner onekligen lite om Triumph's 90-tals Twin. Tydligen har man engagerat folk som varit lite inblandade i utvecklingen av Triumph's twinnar. Lite mera info finns i följande Youtube clip som hittades på ' Brit Bike' forumet
https://www.youtube.com/watch?v=g6C01Sedtwo samt denna https://m.youtube.com/watch?v=KuQCq8yBuDM
 

camenius

Well-known member
Jag håller med om att dom lyckats bra. Till och med mycket bra!
Jag har testat Kawasakis W800 och upplevde den som enormt positiv, betydligt mer positiv än Triumph moderna som i och för sig är helt ok den också.
Kul att se länken. Här är det tydligt hur reklamen förändrats. Mängder med youtubeinslag med RE som avsändare.

Jag har i senaste numret, som når medlemmarna om några få veckor, en notis om just indisk produktion, men inte om RE utan om ett helt annan nystartat bolag som släppt en 1000-kubikare som också ser ok ut. Dock är de finansiella musklerna på det bolaget inte så stort, så det lär inte bli så mycket som med denna Interceptor. Ingen massproduktion där.

Kul om RE:s hoj börjar säljas här och om motorn/modellen blir lite större.
 
Top