Ny ordförande!

camenius

Well-known member
I vårnumret (iväglämnat,alla sidor i färg) ägnas drygt en sida åt att klubben söker dels ny ordförande från och med årsmötet, dels att vi från årskiftet behöver ny "kanslist".

Nu har du chansen!
Nortonklubben söker ny ordförande och ny ”kanslist”! Är du intresserad? Hör i så fall av dig så har du chansen att komma med i det glada gäng entusiaster som idag sitter i styrelsen.

Peter Ahlin, som tillträdde som ordförande för klubben för fem år sedan, vill träda tillbaka vid årsmötet i juni. Han vill också efter årsskiftet avträda sig uppdraget som medlemsansvarig/”kanslist”. Klubben söker därför...

...ny ordförande (från och med årsmötet). Tillsammans med styrelsen planerar och genomför du klubbens aktiviteter under året. Därtill fungerar du tillsammans med redaktören som kontaktman i olika sammanhang.

...ny medlemsansvarig/”kanslist” (från och med årsskiftet). Detta innebär praktiska frågor som att hålla ordning på medlemsregistret, skicka ut klubbtidning och förnyelsebrev med mera. Arbetet är arvoderat.

De två uppdragen kan skötas av en person, men lika väl av två. Klubben söker därför antingen en person som kan tänka sig att ta sig an båda uppdragen, eller två personer som delar på dem.

Har du frågor eller vill anmäla intresse för något av uppdragen, tag kontakt med antingen Peter, någon annan i styrelsen eller redaktören.


Kom med i styrelsen
Vår ordförande Peter Ahlin behöver träda tillbaka av personliga skäl. Det betyder att vi i klubben behöver dels ny ordförande, dels ny medlems-ansvarig/”kanslist”.
- Det har varit väldigt kul att vara ordförande. Många trevliga kontakter har det blivit. Faktiskt aldrig några konflikter eller motsättningar. Folk i Nortonklubben är ett glatt och trevligt gäng, säger Peter som avsäger sig förtroendeuppdraget av både familjeskäl och tidbrist.
- Jag behöver lägga fokus på andra saker helt enkelt. Att vara ordförande är visserligen inte speciellt tid-krävande, det är mer en fråga om att representera klubben utåt samt ta en del beslut tillsammans med styrelsen. Därtill fixa en del inför årsmötet, men allt görs ju ihop med styrelsen och Bernt på Djulö, vilket tillsammans med inarbetade rutiner gör att allt flyter enkelt.
Uppdraget som medlemsansvarig tar mer tid och är därför arvoderat.
- Bland annat plockar jag in nya medlemmar, tar bort dom som slutar samt sköter utskrifter av adresser vid förnyelsen och när Nortonisten ska ut.
Vad krävs av den som är intresserad av styrelsearbetet?
- Intresse för klubben och positiv inställning räcker långt, säger Peter
 
Hej på er.
Ett förslag utan att prata med personen i fråga är Klas W. en väldigt trevlig själ. Men i egentligen så är det väl valberedningens sak att ta fram någon/några lämpliga kandidater till posterna.
Mvh/ Hans
 
Top