Ny Norton-litteratur

pojen

Member
Norton specialisten Norman White har författat en bok om Norton mekande och närliggande ämnen. Boken kommer ut i slutet av denna månad och kommer att utgöra lite trevlig läsning såhär inför julen. Norman White var ju knuten till Norton's racingverksamhet som mekaniker och jobbade nära ihop med Peter Williams i utvecklandet av racer hojarna. Finns att förhands beställa på Amazon som ju nu också har etablerat sig här i Sverige så det är lätt och smidigt.


Norman_White_Book.jpg

Priset ligger på strax under 500 kr så inte någon direkt billig sak men det torde vara väl investerade pengar och jag har i alla fall beställt ett exemplar.
 

camenius

Well-known member
Vad kul att du sett Norman Whites bok. Du har ögonen med dig, snyggt!

Norman har skrivit en artikel exklusivt för oss, i det nummer som är på väg ut nu. Som tack gör jag i numret lite reklam för hans bok.

Kan för övrigt nämna att vår klubbmedlem Anders Larsson har med bilder i Normans bok. Anders har nämligen bilder på de första Commando-maskiner som såldes. Därtill bilder (och mycket mycket bra sådana) på en av de två prototyper som visades upp på mässan i Earls Court i september 1967. Den som Anders fotade var nämligen också med på "Pickos Mc-show" 1968 i Marmorhallarna då Commandon introducerades i Sverige. Den stod i Rådhes monter på mässan.

Numret som nu är på väg ut till medlemmarna innehåller bland annat en längre artikel om Pickos mässa och innehåller fantastiska bilder på både den maskinen (som egentligen var en en "muck up" som bland andra Norman White gjort) och på lite annat kring den. Exempelvis bilder från Rådhes butik med de första maskinerna.

En av bilderna från Pickos mässa här nedan:
 

Bifogat

  • Marmorhallarna-003.jpg
    Marmorhallarna-003.jpg
    1.6 MB · Visningar: 466
Top