Museer blir ny "Nortontäff"?

camenius

Well-known member
Angående museer:
På vår sida kanske vi skulle ha en lista med förslag på bra museer (besöksmål/god anledning till en skön tur) här på forat?

Jag har en baktanke med detta, född från vår lite skämtsamma diskussion om tvåtaktare, där vi funderar på att åka till tvåtaktsmuseet utanför 019.
Vi har ju tre träffar i klubben, Årsmötet, Västkustträffen, Äppelbo. Men kanske vi skulle kunna ha ytterligare minst en "träff" till, en dag eller helg, genom att åka till ett museum tillsammans! Om det är långt för nån så kanske intresserade även kunde bo över på hotell/värdshus/tält och får en kul kväll ihop. Blir ju enkelt att arrangera.
Själv har jag åtminstone dessa museer att tipsa om:
Gyllende hjulet
Motala motormuseum
Eds motormuseum

I viss mån även Rottneros som nu flyttat till 08. Men cyklarna där är så superrenoverade. Föredrar de andra museerna, men visst, är det kul att kika på även deras hojar. Exempelvis dessa som frugan och jag fotade i somras (Den första är en JE, ovanlig modell):
6_2009_vrmalnd_p_atlas_28_1.jpg

6_2009_vrmalnd_p_atlas_39_1.jpg
 

Magnus Jönsson

Administrator
Bra idé :D då kan man lätt plocka fram lite tips när man lämnar närområdet.

De jag kom att tänka på direkt i småland är: http://www.smalandsbilmuseum.se/ , kul och välskött blandning av mc, bilar, traktorer, leksaker och musikinstrument.

http://www.huskvarna-hembygd.se/husqvarna/ , Husqvarnas produktion genom tiderna, väl värt ett besök.

http://www.tyrolen.se/2009/nyheter.php , en återkommande mötesplats på onsdagarna under sommarhalvåret för motorintresserade, häftig miljö, killarna som sköter det har verkligen gjort en kulturgärning genom att bevara denna gamla dansbana.

Jag kommer nog på flera efter lite funderande.
/Magnus
 

Lasse L

Member
Här i trakten av Umeå och Vännäs har jag två tips:

Vännäs Motormuseum, http://medlem.spray.se/vmm/index.html och
MC-Veteranerna i Umeå, http://www.fsy.se/mcv/startsida.asp

Vännäs Motormuseum har en del mc och är duktiga på att hålla museet levande. Alltid roligt att åka dit även för ortsbor.

MCV visar bara mc och har öppet på söndagar under den varma årstiden. De ordnar även populära körningar under sommarhalvåret.
 

Weine

Member
En strålande idé Lasse. Om man åker på olika museer blir färdvägarna åt olika håll, och det måste ju passa alla, förträffligt då blir det ju upp till var och en hur långt man vill åka. För våran del är ju Eds mc museum närmast, men vi har ju inga problem att flytta oss 15- ? mil åt något väderstreck. i Arvika finns ett mc museum, kanske inte så stort har för mig att dom har ca 30 tal mc. Man måste nog ha starka ursäkter för att inte kunna åka till ett museum. Hör av dig så ställer vi upp.

Weine och Catharina
 

IK

New member
Motala har ett jättefint museum: http://www.motala-motormuseum.se/default.asp?sida=mc
 

camenius

Well-known member
Vad säger ni om ett besök på tvåtaktsmuseet i 019 som vi snckade om i höstas? Vore ju kul att se dessa djävulsmaskner in the flesh, så att säga.

Ska kolla om det är möjligt och återkommer med förslag till datum. Lite tidigt i maj, eller hur? Början av nästa månad är nog bättre... Vore ju kul om vi startade en tradition med gemensam utflykt i början av juni för oss i Mälardalen. Skåningar är extra välkomna och jag lovar att bjuda varenda en av dem på en kopp, nä, två, koppar kaffe. Med dopp!
 
Top