Commando Växellådslager o stödlager

Nortti

New member
Finns det någon som kan ge mig måtten och/eller modellbeteckningen på lagret (det "stora") på utgående axeln. Jag har något vagt minne av att det inte kändes helt 100% när jag renoverade växellådan, och det är bra länge sedan.

Med tanke på kommande belt drive så undrar jag ifall någon konstruerat egen stödlagerhållare och ev. har ritning som jag kunde ta del av. Att jag skulle behöva stödlager är jag inte helt övertygad om men ifall jag i alla fall ska ta isär delarna så varför inte montera ett på en gång.

Andekdot: När jag en gång i tiden visade upp innehållet i växellådan för Acke i Sjöbo så skrattade han mig rakt i ansiktet och sa: "Du skulle ha köpt en Triumph" :|
 
I de gamla låderna är det ett lager som heter RLS-Z 9 1 1/4 har jag för mig men det är några år sedan jag dela min låda (ca 30 stycken) :oops: så minnet kan kanske svika har för mig det är ett märkligt lager med mm mått utv. och tum inv.
Ha det. Mvh/ Hans
 

Nortti

New member
Hej o tack för svaret. Jag hittade lite mera info på sidan http://www.nocnsw.org.au/bearings.html angående lager.

Följdfrågan är ifall det verkligen skall behövas 2RS lager (modifierade till 1RS). Det finns ju packbox(ar).

Vad gäller stödlagret så hittade jag denna bild http://www.vbn.com.au/pics/gearbox4.jpg men den ser minst sagt avancerad ut. Det blir väl till att tillverka något eget, mera likt den Outrigger Steve Maney säljer. Enklast (och förmodligen billigast) är det ju att köpa, men inte lika roligt...
 
Top