Recent content by Mike 40M

  1. Mike 40M

    Weet sumping

    1,2 liter börjar närma sig gränsen när vevaxeltätningen lossnar och oljan fyller transkåpan.. Ser kul ut när man öppnar inspektionsluckan på transen. Om kran på tilloppet. Om man har en hoj med rullagrad vevaxel kan man köra en dryg mil innan motorn nyper. På glidlagrade som Nortontvinnar kommer...
  2. Mike 40M

    Laydown låda (limpa) läcker vid kicken. Några tips?

    Har inte råkat ut för det än. Det är inte ovanligt. Orkar inte läsa igenom allt, men https://www.nortonownersclub.org/search/node?keys=kickstart+leak borde vara värt att läsa.
  3. Mike 40M

    Olja i vevhuset

    Du säger att den ryker blårök när den är varm. Ett tänkbart fel kan vara sliten returoljepump som inte klarar att dränera vevhuset. Ett annat fel kan vara vevhusventilationen. Finns enorma mängder inlägg på olika forum om Commandos vevhusventilation. Är "paraplyerna" (valve stem seal) Ok? Honade...
  4. Mike 40M

    Cylinder ES2 önskas

    Ring Janne 070 314 98 93
  5. Mike 40M

    Laddnings lampa

    Instämmer, BSM funkar klockrent. Har en från Paul Goff på en BSA. Aldrig haft problem med att handla från honom. Finns även från http://www.aoservices.co.uk/ Alan Osborn är elektrisk expert för engelska NOC
  6. Mike 40M

    Varvräknarwire med kort hållbarhet

    Gammal tråd men ny info. https://www.nortonownersclub.org/node/13812
  7. Mike 40M

    Beställa delar från England - Vat/moms/tull?

    AN och alla andra firmor jag känner till tar inte ut VAT på exportvaror. Så du betalar svensk moms och speditörens frakt och tullklareringskostnader. Om jag minns rätt tillkommer tull över ett visst belopp. Sen tror jag tullkostnaden beror på om grejorna är engelsktillverkade eller inte.
  8. Mike 40M

    Olika längd på huvudaxlar?

    Men AJS, Matchless har andra fästöron på AMC lådan.
  9. Mike 40M

    Säkring?

    Har en uppgift på att sena 6V alternatorer är på 120W. Det skulle ge max 120/6=20A. Men nån BSA jag har ska ha 35A säkring. Har den två eller tre ledare från alternatorn? Det som ställer till det är oftast signalhornet som drar mycket. Prova med en 20A säkring men ha med en 35A ifall den går.
  10. Mike 40M

    Nya Norton-toppar.

    Andover Norton skriver i sitt sista nyhetsbrev att dom kommer att sälja dom när dom blir klara. Första proverna tror dom kommer i februari.
  11. Mike 40M

    Gamla bensinkranar

    Skulle tro att du har nytta av att läsa https://www.nortonownersclub.org/node/5901
  12. Mike 40M

    Alkylatbensin

    Kör alla hojar på akrylat två sista tankningarna för säsongen, Sparkade i gång en WD16H som stått stilla med Aspen i tanken i 5 år. Startade andra kicken. Racehojarna går alltid på Aspen+ eller Aspen R. Den lokala motorsågshandlarn säljer Aspen 95 från pump. Billigare så.
  13. Mike 40M

    Vem byter ventilsäten?

    I våras höll Stig på. Fixade ihop en bra vevaxel av två dåliga till sonens RG250 racer.
  14. Mike 40M

    Brexit

    Fått mitt första paket från Burlen-AMAL. Utom dom 5% i skillnad mellan svensk och engelsk moms tog DHL 125 kronor. Fördröjningen för tullklareringen blev "bara" en vecka.
  15. Mike 40M

    AMR anti wet sumping

    Verkar vara en liknande lösning som BSA har på sina unit singles. En fjäderbelastad kula efter oljepumpen som öppnar när motorn startas Dessutom har BSA en liknande kula på insuget till returpumpen,Dom tre jag har våtsumpar i alla fall.
Top